Teknoloji

Google Drive Android uygulamasının yeni PDF araçları kullanıcılarla buluşuyor

google drive android

Google Drive Android uygulamasında PDF dosyaları üstünde çizim yapmayı ve belli noktaları öne çıkarmayı sağlayacak yeni alıntı araçları geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Söz konusu araçlar kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Artık uygulamada bir PDF dosyası açıldığında kullanıcılar ekranın sağ alt kısmında bir kalem ikonu görecek. Bu ikona dokunulduğunda ortaya çıkan araç çubuğu ekranın üst kısmına da taşınabiliyor. Tabletlerde ise sağ üst köşede gösterilen bu çubuk sol tarafa sürüklenebiliyor.

Kullanıcılar kırmızı, siyah, mavi ve yeşil kalemlerden birini seçebilecek. Bu kalemlerin darbe genişliği 8 ila 40 piksel arasında değişiyor. Metinde belli yerleri öne çıkarmak için kullanılan “fosforlu” kalem içinse sarı, mavi, yeşil ve mor renk seçenekleri sunuluyor. Silgi tüm müdahaleleri silmeyi sağlarken, geri al/tekrar yap seçenekleriyle de istenmeyen dokunuşların tüm izlerinden kurtulmak mümkün oluyor.

google drive android

Kullanıcılar yaptıkları değişiklikleri orijinal PDF dosyasının üstüne veya ayrı bir kopya olarak kaydedebiliyor.

google drive android

Google Drive Android uygulamasının yeni sürümünün geniş ölçekli dağıtımı başlamadı

Google Drive Android uygulamasının 2.23.081.2 numaralı sürümünde PDF odaklı yeni özellikleri görmek mümkün olacak. Bu sürümün henüz geniş ölçekli şekilde dağıtılmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER