Teknoloji

Google Drive Android’de Office dosyalarını şifreyle koruyacak

google drive

google drive androidGoogle Drive Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme küçük, ancak kullanıcı deneyimi açısından önemli bir yenilik getiriyor. Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar Microsoft Office dosyalarını şifreyle koruma altına alabiliyor. Bu destek sayesinde Google Drive, işletmeler ve okullar adına daha kullanışlı hâle geliyor. Güncellemeyle şifrelenmiş dosyalar, Drive uygulaması içinde görüntülenebiliyor.

Office uygulamaları varsayılan olarak şifresiz biçimde saklanacak. Ancak dosyalarını meraklı gözlerden uzak tutmak isteyen kullanıcılar, diledikleri takdirde fazla zahmete girmeden dosyalarını şifreyle koruma altına alabilecek. Dosyanın şifresine sahip olanlar, şifreyi yazarak dosyayı görüntüleyebilecek.

Pek çok masaüstü yazılımında dosyalar için şifreleme çözümü sunuluyor. Ancak mobil kullanıcılar resmi Office uygulaması dışında bir yerde Office dosyasını açmaya çalışmak sıkıntı yaratabiliyor. Şimdiye kadar Google Drive kullanıcılarının önce Office dosyasını cihazlarına indirmesi, ardından da Office uygulamasında veya şifrelemeyi destekleyen başka bir uygulamada dosyayı açmaları gerekiyordu.

Google Drive Android uygulaması için yayınlanan son güncellemeyle şifrelenmiş Office dokümanlarını doğrudan uygulama içinde açmak mümkün olacak. Böylelikle dosyalara erişim için harcanan süre azalacak.

İLGİLİ HABERLER