Teknoloji

Google Drive Android uygulaması dosya ve klasörler için kısayol oluşturuyor

google drive

google drive android Google Drive Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme, sıklıkla kullanılan dosya ve klasörlere erişimi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar seçtikleri dosya ve klasörleri telefonlarının ana ekranına yerleştirebiliyor. Böylelikle bu dosya veya klasörlere erişim gerektiğinde uygulamayı açmaya ihtiyaç duyulmuyor.

Cihazın kısayollar menüsüne gidip Drive kısayolları seçeneğine dokunulduğunda Drive’da saklanan belge ve klasörler listeleniyor. Kullanıcılar buradan dosya veya klasör seçimini yaparak kısayol oluşturabiliyor. Söz konusu güncelleme küçük ölçekli gibi gözükse de, Google Drive’ı temel depolama uygulaması olarak kullananlar için üretkenliği artıracak bir hamle niteliği taşıyor.

Google Drive Android uygulaması üzerinden depolama alanını artırmak kolaylaşıyor

Google Drive Android uygulamasındaki yenilikler kısayol oluşturulabilmesiyle sınırlı kalmıyor. Güncel versiyonda “Depolama alanını artır” seçeneği de menü çekmecesine ekleniyor. Bu seçeneğe dokunulduğunda kullanıcılara mevcut planları gösteriliyor ve birkaç adımda depolama alanı büyütülebiliyor.

Küçük ancak kullanışlı getiren son güncelleme Android Ice Cream Sandwich sürümünde kalanlara ise kötü bir haber iletiyor. Android Ice Cream Sandwich yüklü cihazlara sahip Drive kullanıcıları, uygulama için bundan sonra yayınlanacak güncellemelerden faydalanamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER