Teknoloji

Google Drive bugün 2 GB ücretsiz depolama alanı armağan ediyor

google drive

Google, bugün (9 Şubat) kullanıcılarına 2 GB Drive depolama alanını ücretsiz olarak armağan ediyor. Artık bir geleneğe dönüşen bu hediyeyi vermek için internet devi, kullanıcılarından kısa bir hesap güvenliği kontrolünü gerçekleştirmelerini istiyor. Bir dakikadan kısa süren kontrolde kullanıcılardan iki aşamalı giriş ayarlarını, hesap kurtarma bilgilerini ve hangi uygulamaların

Google hesabına erişimi olduğunu görme fırsatına kavuşuyor. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Google Drive kullanıcılarına sürekli olarak faydalanabilecekleri 2 GB kapasiteli depolama alanı armağan ediliyor.

Google, benzer bir promosyonu geçtiğimiz yıl da gerçekleştirmişti. Şirket, geçtiğimiz yılki promosyona katılanlara da bu yılki kampanyaya katılım izni veriyor. Bu tarz tekliflerin geçerlilik süresi genellikle bir yıl içinde sona erse de, Google’ın bonus depolama alanı konusunda bir kısıtlama getirmemesi hoş bir hamle olarak dikkat çekiyor.

Ücretsiz depolama alanı teklifinin 2016 Güvenli İnternet Günü ile kesişmesi de ilginç bir tesadüf niteliği taşıyor. Güvenli İnternet Günü’nde teknoloji ve akıllı telefonların güvenli ve emniyetli kullanımının teşviği yönünde mesajlar veriliyor. Buraya tıklayarak Google güvenlik kontrolü işlemini gerçekleştirebilir ve ardından 2 GB’lık Drive alanına ücret ödemeden sahip olabilirsiniz.

Google, Drive kullanıcılarına 15 GB’lık depolama alanını ücretsiz olarak sunuyor. Çeşitli cihazlarla birlikte sunulan özel paketlerle birlikte bu alanı ücret ödemeden artırmak mümkün oluyor. 100 GB Google Drive depolama alanına sahip olmak isteyenlerin şu an için aylık 1,99 dolar ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER