Teknoloji

Google Dokümanlar’a çok kullanışlı bir biçim düzenleme aracı geliyor

google dokümanlar

Google Dokümanlar, belgenizi doğru bir şekilde biçimlendirmek söz konusu olduğunda işinize çok yarayacak bir özelliği sunmaya başlıyor. Tek seferde birden çok metin bölümünü seçme yeteneği geliyor.

Bu yeni özellik sayesinde, bir başlıkla ayrılmış iki cümleniz varsa veya bir paragraf boyunca aynı efekti üç farklı kelimeye uygulamak istiyorsanız, artık metni tek seferde seçip değişikliklerinizi uygulayarak bunu yapabilirsiniz.

Birden çok metin bölümü seçmek son derece basit. Normalde yapacağınız şekilde metnin ilk karakterini seçin, ardından Mac veya Windows bilgisayar kullanmanıza bağlı olarak CMD (⌘) veya CTRL tuşuna basın. Basılı tutmaya devam edin ve istediğiniz diğer metin parçalarını seçin. Her şeyi seçtikten sonra, bırakabilir ve araç çubuğunu kullanarak istediğiniz biçimlendirmeyi yapabilirsiniz.

google dokümanlar

Bu yenilik çok önemli görünmese de, biçimlendirilecek çok fazla metniniz varsa, bu özelliği kullanmak, örneğin bir metni vurgulamanıza ve biçimlendirmesini diğerine kopyalamanıza izin veren biçim boyacısı aracını kullanmaktan kesinlikle daha kolay olacaktır. Bu araç, her parametreyi kendi başına ayarlamak zorunda kalmamanızı sağlarken, kaç metin parçasını değiştirmeye çalıştığınıza bağlı olarak çok daha fazla tıklama gerektirebilir.

Bu özellik, biçimlendirme dışında başka işler için de kullanılabilir. Örneğin, birkaç paragrafı kesmek ve onları hareket ettirmek veya birden çok cümleyle alakalı bir yorum eklemek isterseniz, çoklu seçim işleri kolaylaştıracaktır.

google dokümanlar

Öte yandan bu yeni özelliği kullanmanın en iyi seçenek olmayacağı birkaç durum da mevcuttur. Örneğin, belgenizdeki her başlığı değiştirmeye çalışıyorsanız, her bir başlığı elle seçmeye çalışmak yerine yalnızca stili değiştirmeniz muhtemelen daha iyi olacaktır. Bunu yapmak için, bir başlığı istediğiniz şekilde biçimlendirebilir, ardından stil bölümüne gidebilir, başlık düzeyini seçebilir ve “Eşleşecek [stili] güncelle”yi tıklayabilirsiniz.

Çoklu seçim her durum için mükemmel bir araç olmasa da, Google’ın bunu bir seçenek olarak eklemesi memnun edici görünüyor. Google, yeni özelliği detaylandırdığı blog yazısında, özelliğin önümüzdeki 15 gün içinde kademeli olarak herkesin hesabında kullanıma sunulacağını söyledi. Bu nedenle, henüz erişiminiz yoksa, çok beklemeniz gerekmeyecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER