Teknoloji

Google Dokümanlar’a 450 yeni yazı tipi ve 60 yeni şablon eklendi

Google geçen ay Dokümanlar servisinde yaptığı düzenlemelerin özetini çıkardığı, ayrıca 450 yeni yazı tipinin duyurusunu yaptığı bir yazı yayınladı. Dokümanlar servisinde yazı tipinizi seçerken, “yazı tipi ekle” şeklinde yeni bir menü objesiyle karşılaşacaksınız. Bu obje karşınıza yazı tipi yönetim menüsünü getirecek. Buradan yeni yazı tiplerini varsayılan yazı tipleri kümesine eklemeniz mümkün. Ayrıca varsayılan kümesindeki yazı tiplerini düzenleme veya silme işlemini gerçekleştirmek de mümkün.

Kullanıcıların yazı tiplerini düzgün bir şekilde yönetmeleri amacıyla popülerlik, alfabetik sıra, eklenme tarihi veya moda hâline gelenler gibi farklı sıralama kriterleri de sunuluyor. Öte yandan el yazısı, görüntüleme, serif ve sans serif olmak üzere dört farklı kategori altında bu yazı tipleri sınıflandırılmış. Google’ın Android yazı tipi olan Roboto’nun yazı tipleri listesinde yer almaması doğrusu biraz şaşırtıcı.

Yeni eklenen yazı tiplerinin yanı sıra Google Dokümanlar servisi üzerinde geçen ay gerçekleştirdiği yeniliklerin muhasebesini de yaptı. Altmış yeni şablon eklenirken görüntü desteği de genişletildi. Kullanıcılar artık Google Drive üzerindeki görselleri dokümanlarına ekleyebilecek, web kamerasından fotoğraf çekip bunu dokümana doğrudan ekleyebilecek. Sonuç olarak nisan ayında yapılan değişikliklerle birlikte Google Dokümanlar kullanıcılar için daha kullanışlı ve verimli hâle gelmiş oldu.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER