Teknoloji

Google Dokümanlar yapay zekâ ile dilbilgisi yanlışlarını düzeltecek

google dokumanlarGoogle, Google Dokümanlar kullanıcılarının dilbilgisi hakimiyetlerini geliştirmek için yapay zekâdan yararlanacak. Dilbilgisi Önerileri adını taşıyan yeni bir özelliğin duyurusunu yapan şirket, bu özellik sayesinde yazılı metinlerdeki dilbilgisi problemlerinin tespitini ve düzeltilmesini kolaylaştıracak. Google’dan yapılan açıklamaya göre, yapay zekâ hem büyük hem de küçük dilbilgisi hatalarını tespit edebilecek.

Google Dokümanlar ile Google hesabına sahip tüm kullanıcılar, çevrimiçi ortamda bir yazılı belge oluşturabiliyor. Oldukça sağlam olan platform, belge oluşturma ve ortak çalışma için gereken pek çok temel özelliği bünyesinde barındırıyor. Dokümanlar’ın kullanışlılığını geniş bir kullanıcı grubu için artırmayı hedefleyen Google, bu doğrultuda platforma yeni özellikler ekliyor. Dilbilgisi Önerileri de söz konusu değişikliklerin en yenileri arasında bulunuyor.

Google tarafından somut bir bilgi verilmese de, şirket tarafından yayınlana blog yazısına bakıldığında Dilbilgisi Önerileri’nin ilk etapta sadece İngilizce metinlerde sunulacağı anlaşılıyor. Şirket, yapay zekâ teknolojisinin zaman içinde dilbilgisi konusunda daha yetenekli hâle geleceğini ve metinleri daha da iyileştirebileceğini vurgulamayı da ihmal etmiyor.

Dilbilgisi Önerileri, metinlerdeki dilbilgisi yanlışlarını otomatik olarak düzeltmiyor. Kullanıcılara kabul edebilecekleri veya geri çevirebilecekleri değişiklik önerileri sunuyor. İlk etapta sadece Early Adopter isimli program kapsamındaki Google Dokümanlar kullanıcılarının yararlanabildiği özelliğin uzun vadede tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER