Teknoloji

Google Dokümanlar ve E-Tablolar için iOS ve Android uygulamaları yayınladı

Google üretkenlik yazılım paketi içinde yer alan üç önemli araç için mobil uygulamaların duyurusunu gerçekleştirdi. Dokümanlar, E-Tablolar ve Sunular araçlarından ilk ikisi için iOS ve Android uygulamaları yayınlandı. Sunular uygulaması da çok yakında gelecek.

google-dokumanlar-e-tablolar-uygulama-010514

Bu bağımsız uygulamaların ne kadar gerekli olduğu tartışılır, çünkü Google Drive uygulaması uzun zamandır doküman, e-tablo veya sunu oluşturma, düzenleme veya görüntüleme noktasında yardımcı oluyordu. Görünüş bakımından Google Drive’a benzeyen bu uygulamaların her biri farklı renk düzenleriyle dikkat çekiyor. Her bir aracın bağımsız uygulama kazanması, kullanıcıların çalışmalarını biraz daha kolaylaştıracak, hedeflerine kısa yoldan ulaşmalarını sağlayacak bir adım olarak nitelendirilebilir.

Bu arada Dokümanlar, E-Tablolar ve Sunular için bağımsız uygulamaların çıkarılmış olması Apple ve Microsoft’un üretkenlik araçlarına bir cevap niteliği de taşıyor. Microsoft’un iPad’e özel Office uygulamaları çeşitli App Store şubelerinde yayınlandıktan sonra belirli bir süre için en çok indirilen uygulamalar arasında yer almıştı. Bı arada Apple da yeni iPhone ve iPad’ler için iWork üretkenlik uygulamaları paketini ücretsiz olarak sunuyor.

Google da sahip olduğu üç bağımsız uygulamayla Apple ve Microsoft’un alternatiflerine karşı daha sağlam bir rekabet zemini kazanmayı amaçlıyor. Büyük teknoloji şirketleri son zamanlarda bağımsız uygulamalarda daha fazla değer görmeye başladı. Bağımsız uygulamalar sayesinde her bir ürün için daha iyi deneyimler oluşturmak mümkün oluyor.

İlgili >> Resmi Google Blogu, Dokümanlar (App Store), Dokümanlar (Google Play), E-Tablolar (App Store), E-Tablolar (Google Play)

İLGİLİ HABERLER