Teknoloji

Google Dokümanlar uzmanların tasarladığı şablonlar sunuyor

google dokumanlar sablon

Google Dokümanlar için geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan güncellemenin en önemli özelliklerinden birisi, sık kullanılan doküman türleri üzerinde hızlı çalışma imkanı sağlayan yeni şablonların sunulmasıydı. Şirket, bu doğrultudaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşıyarak yeni kullanım senaryoları için uzmanlar tarafından tasarlanmış şablonlar sunmaya başladı.

Hazırlanan yeni şablonların kapsama alanı sadece Dokümanlar ile sınırlı kalmıyor. Formlar ve Slaytlar uygulamalarında da uzmanlar tarafından hazırlanmış yeni şablonlara erişilebiliyor. Hem masaüstünde hem de iOS ve Android üzerinde ulaşılabilen yeni şablonlar, her yaş kategorisindeki kullanıcının ihtiyacına uygun çözümler sunuyor.

Örneğin, yurt dışında bir hayli popüler bir çocuk programı olan Reading Rainbow’dan esinlenen şablon, çocuklar tarafından kitap özeti çıkartmak için kullanılabiliyor. Öğretmenler ise aynı şablondan ders planı hazırlarken faydalanabiliyor. Intuit, işletme sahipleri için yıllık bütçe formu hazırlarken; “Made to Stick” kitabının yazarları Chip ve Dan Heath ise sunumlar için “Büyük fikirler” temalı bir slayt tasarladı.

Google, yeni şablonlarının gelişim sürecinde kendi uzmanlığından da faydalanmayı ihmal etmedi. Google Bilim Fuarı için hazırlanan şablon, fuara katılacak öğrencilere deneylerini raporlamalarında yardımcı oluyor. Google Ventures ekibi ise girişimcilere yatırımcılarla bir araya gelmeden önce dikkat etmeleri gereken hususları daha net biçimde kağıda dökmeyi mümkün kılacak bir şablon sunuyor.

Gerçekleştirilen değişikliklerle Google Dokümanlar, Slaytlar ve Formlar’ın rakipler tarafından ücretsiz olarak sunulan doküman işleyicilerle rekabette avantaj kazanması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER