Teknoloji

Google Dokümanlar’da resim üzerine yazı eklenebilecek

google dokümanlar

Google Workspace üzerinde yapacağı değişiklikleri I/O 2021’de duyurmuş ve sohbet ile üretkenlik uygulamaları arasındaki bağlantıyı kuvvetlendireceğini belirtmişti. Akıllı kanvas gibi özellikler dikkat çekse de, bazı basit özelliklerin eksikliği hâlâ Google’ın uygulamalarının geri kalmasına neden oluyordu. Bu durumu düzeltmek için harekete geçen internet devi, Google Dokümanlar için benzer uygulamalarda uzun süredir bulunan bir özelliği duyurdu.

Artık Dokümanlar üzerinde bir metin düzenleyen veya oluşturan kullanıcılar, yazılarının arkasına resim yerleştirebilecek. Belgeye yerleştirilmiş bir resmin üzerine yazı yazmak da mümkün olacak.

Kullanıcılar bir görselin üzerine tıklattıklarında açılan menüde bu yeni özelliği görebilecek. Söz konusu güncelleme, Microsoft Word’e gönderilen veya Word’den alınan dosyalarda da aynı formatın korunabileceği anlamına geliyor. Google’dan yapılan açıklamaya göre, bu özellik sayesinde kullanıcılar, dokümanlarını uygulamalardan bağımsız olarak rahatlıkla kişiselleştirebilecek.

Microsoft Word’de uzun süredir bulunan bir özelliğin Google Dokümanlar kullanıcılarına yeni sunulması tuhaf görünebilir. Ancak bazı kişilerin ücretsiz olması nedeniyle hâlâ biraz üstten baktığı Google Dokümanlar’ın bu tarz küçük sorunlarını çözmesinin mantıklı bir hareket olduğu da söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER