Teknoloji

Google Dokümanlar ile e-posta taslağı hazırlamak kolaylaşıyor

google dokümanlar

Google Dokümanlar için hazırlanan son güncelleme, uygulamanın kelime işlemcisini e-posta taslağı oluştururken kullanmayı kolaylaştırıyor. Bu yeni özellik, internet devinin “akıllı tuval” yaklaşımının parçası olarak sunuluyor. Söz konusu yaklaşım, internet devinin Dokümanlar, Meet ve Gmail gibi üretkenlik yazılımlarını pürüzsüz şekilde birleştiriyor.

Tıpkı Dokümanlar’da sunulan diğer akıllı tuval özellikleri gibi, e-posta taslak şablonuna da “@” sembolüyle erişiliyor. Bu sembolün girilmesinin ardından açılan menü üzerinden “e-posta taslağı” seçiliyor. Ardından kullanıcılar alıcıların, konunun ve metnin yazılabildiği bir ekran üzerinden e-posta taslağını oluşturabiliyor. Taslak hazır hâle geldiğinde e-posta, şablonun sol tarafında görülen Gmail ikonuna tıklatarak gönderiliyor.

Bu özelliğin bir e-postanın birden fazla kişi tarafından yazılmasını gerektiren senaryolarda kullanışlı olacağı söylenebilir. Taslak oluşturulurken kullanıcılar aynı yerde olmasalar bile yorumlarını ve düzeltmelerini yapabiliyor.

google dokümanlarDokümanlar’da hazırlanan e-posta taslağını kopyala yapıştır ile Gmail’e taşımak da hâlâ mümkün. Ancak Google’ın “akıllı tuval” yaklaşımının özünün servisler arası etkileşimi pürüzsüz hâle getirmek olduğunu unutmamak gerekiyor.

Google Dokümanlar için hazırlanan bu e-posta taslağı özelliğinin Google Workspace kullanıcılarına dağıtımı başlamış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER