Teknoloji

Google Dokümanlar emojili reaksiyonlarla renkleniyor

google dokumanlar

Ortak çalışma, Google Dokümanlar uygulamasının temel taşlarından biri konumunda. Pek çok kullanıcı, aynı belge üzerinde eş zamanlı olarak düzenleme veya yorum yapabiliyor. Artık kullanıcılar yorumlarına, sosyal medya platformlarında olduğu gibi, emojili reaksiyonlar da ekleyebilecek.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, emojili reaksiyonlar ile kullanıcılara içeriğe dair fikirlerini belirtmek için “daha az resmi” bir seçenek sunulduğu belirtildi.

Bu yeni özellik, kullanıcılar düzenleme modundayken metinde bir bölümü taradığı zaman ortaya çıkıyor. Burada kullanıcılar gülen yüz ikonuyla temsil edilen “reaksiyon ekle” seçeneğini görecek. Google’dan verilen bilgiye göre, kullanılan emojiler Google Chat ile paylaşılacak ve bir uygulamada belirlenen tercihler diğerlerine de yansıtılacak. Emoji tercihleri her iki uygulama üzerinden de güncellenebilecek.

google dokümanlarGoogle Dokümanlar kısa süre önce 15. yaşını kutlamıştı. Uygulamanın özellik setini sürekli olarak genişleten Google, son olarak Dokümanlar üzerinden e-posta taslağı oluşturmayı ve ardından taslağı Gmail üzerinden göndermeyi mümkün hâle getirmişti.

İLGİLİ HABERLER