Teknoloji

Google Dokümanlar Android uygulamasına çevrimdışı erişim desteği

Google, Android’e özel Google Dokümanlar uygulamasını yavaş, ancak istikrarlı bir biçimde güncellemeye, onu her geçen gün daha da verimli ve mükemmel hâle getirecek gücnellemeler eklemeye devam ediyor. Son güncelleme de kullanıcıların beğeniyle karşılayacağı yeni bir özelliği uygulamaya kavuşturdu.

Google Dokümanlar’ın Android uygulamasına son güncellemeyle birlikte çevrimdışı erişim imkânı da geldi. Artık kullanıcılar seçtikleri bazı dosyaları cihazın yerel depolama alanına kopyalayıp internete bağlı olmadıkları durumlarda o kopya üzerinde çalışmaya devam edebilecek. Wi-Fi veya 3G bağlantısıyla erişim kurulduğunda da en yeni ve güncel versiyonla eş zamanlama otomatik olarak yapılacak. Otomatik güncellemenin dışında, kullanıcı dilerse elle güncelleme işlemi de yapabilecek.

Çevrimdışı erişim desteğinin yanı sıra dokümanların tabletlerde görüntülenmesini sağlayan arayüzde yenilikler yapıldı, sayfalar arasında parmağı sağa veya sola sürükleyerek geçiş yapma fırsatı verildi. Ayrıca sayfanın altında yer alan bir araç sayesinde bir dokümanın bir bölümünden diğerine atlamak da mümkün.

Google Dokümanlar Android uygulamasının en son sürümünü Android Market üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili – Android Market
İlgili – Google Mobil Blog

İLGİLİ HABERLER