Teknoloji

Google Dokümanlar Android uygulamasına canlı düzenleme ve zengin formatlama desteği – Video

Google Dokümanlar’ın Android telefonları ve tabletlerine özel uygulaması yepyeni bir güncelleme aldı. Google, Dokümanlar’ın Android uygulamasını geçtiğimiz yıl yayınlamıştı yayınlamasına, ancak o zaman yayınlanan uygulama mobil web uygulamasının biraz daha geliştirilmiş bir versiyonu gibiydi. Son güncelleme çok daha fazlasını sunmak için geldi.

Yeni güncellemeyle birlikte gelen en dikkat çekici özelliklerden bir tanesi PC’lere özel tam donanımlı web uygulamasında bulunan canlı güncellemeler özelliği. Bu özellik sayesinde, eğer bir rapor üzerinde çalışma arkadaşınızla birlikte uğraşıyorsanız, onun bir Google Docs’ta tutulan belge üzerinde yaptığı değişiklikleri canlı şekilde telefon veya tabletinizin ekranından görmeniz mümkün. Aynı şekilde sizin yaptığınız güncellemeler de karşı tarafın ekranında görünecek.

Belge düzenleme arayüzüne de kullanışlılığı artıracak bazı iyileştirmeler yapıldı, ayrıca liste görünümü ve girintiler gibi bazı ek formatlama seçenekleri eklendi. Son olarak çimdikleyerek yakınlaştırma fonksiyonu da eklendi, böylelikle bir dokümanın belirli bir yerine daha fazla odaklanma imkânı sunuldu. Google Dokümanlar’ın Android uygulamasını aşağıdaki Android Market bağlantısı üzerinden indirebilirsiniz.

Video: Google Docs Android Uygulaması tanıtım videosu

İlgili – Android Market
İlgili – Google Mobile Blog

İLGİLİ HABERLER