Bilim

Google doktorların işini kolaylaştıracak bir yenilik peşinde

Google Türkiye google fransa

Google, sağlık birimini geçtiğimiz yılın sonlarında hayata geçirse de, bu birimin neler yapacağı konusunda pek fazla somut işaret vermemişti. Ancak bu durum, sonunda değişmeye başlamış gibi görünüyor. Birimin yöneticisi David Feinberg ve CNBC‘ye konuşan bazı kaynaklar, birimin planları konusunda önemli bilgiler verdi.

Google’ın en güçlü yönünün özünde yatan arama motoru olduğu biliniyor. Şirketin sağlık konusundaki planlarında da hem hastalar hem de doktorlar için kullanışlı bir arama aracı sunmak bulunuyor. Feinberg; doktorların hastaların tıbbi kayıtları içinde, tıpkı standart bir arama motorundaki gibi, arama yapmalarını sağlayacak bir arama kutusu sunmak istiyor. Örneğin, bir doktor 87 yaşındaki bir hastayla ilgili kayıtlar hastanın adını yazmak yerine sadece 87 yazarak ulaşabilecek.

Başka bir kaynak ise Google’ın tıbbi aramalar için uçuş arama özelliğine benzer bir deneyim planladığını belirtti. Böylelikle kullanıcıların tıbbi durumlarıyla ilgili bilgilere web’in geri kalanına dokunmadan erişmesi mümkün hâle gelebilir.

Google sağlık birimi diğer birimlerle de ortak çalışmalar yapıyor

Bu fikirlerin gerçeğe dönüşmeye ne kadar yakın olduğu şu an için belirsizliğini koruyor. CNBC’nin kaynağı, Google’ın arama ekibinin özel sağlık araması konusuna nasıl yaklaşacağının da bilinmediğini belirtti. Şirketin sağlıkla ilgili arama sonuçlarının gösterildiği sayfada reklam gösterimine son vermek zorunda kalabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Google’ın sağlık biriminin başındaki David Feinberg’in ajandasının ise epey yoğun olduğu belirtiliyor. Feinberg’in Google ve YouTube’daki sağlık odaklı aramaları iyileştirmek için de çalıştığı da ifade ediliyor. Aşı karşıtlığını savunan videoların kaldırılması veya sonuçlarda sonlarda gösterilmesinin de Feinberg ve ekibinin önem verdiği konular arasında olduğu dile getiriliyor. Google’ın sağlık biriminin çalışmalarının daha somut sonuçlarını görmek içinse biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER