Bilim

Google doktorları hastalarla görüntülü sohbet üzerinden buluşturan servisi test ediyor

İnternet pek çok konuda bilgi almak için başvurduğumuz ilk kaynak oldu, ancak söz konusu medikal tavsiyeler almak olduğunda bunu söylemek pek mümkün değil. Ancak Google’ın test çalışmaları yürüttüğü yeni bir program sayesinde bu durum değişebilir. Kısıtlı sayıda kullanıcı tarafından test edilmekte olan yeni bir servis sağlık durumlarıyla ilgili arama yapan kişileri doktorlarla, görüntülü sohbet aracılığıyla buluşturuyor.

İlk kez bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılan servisin bir ekran görüntüsü paylaşıldı. Daha sonra da bir Google sözcüsü servisin varlığını Engadget’a doğruladı. Gizmodo tarafından yayınlanan açıklamada ise şirket, hedeflerinin uykusuzluk veya besin zehirlenmesi gibi çeşitli rahatsızlıklarla ilgili bilgi araması yapıldığında mevcut olan en yardımcı bilgiyi sağlamak olduğunu kaydetti. Bu yeni özelliğin insanlara gerçekten yardımcı olup olmadığının şu anda test edildiği de vurgulandı.

google-saglik-video-chat-131014

Çıkan çeşitli haberlere göre servis, uzmanların çeşitli konular hakkında görüntülü sohbet üzerinden verdikleri ders veya danışmanlık hizmetlerinin bulunduğu Helpouts’a bağlı şekilde çalışıyor. Programın geleceğinin ne olacağı şu an için bilinmiyor, ancak Reddit’te paylaşılan ekran görüntüsüne göre eğer test fazı geçilirse servisin kullanımından ücret alınacak.

Eğer Google böyle bir servisi herkese sunmaya karar verirse, bunun başarısı maliyete ve kullanım kolaylığına bağlı olacak. Bu arada servisin kısa veya orta vadede Türkiye’de sunulmamasını da beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER