Teknoloji

Google Docs artık Android tabletleri de destekliyor

Google Dokümanlar nihayet Android tabletlere uyumlu hâle geldi. Artık sayıları giderek artan Android tabletlerin daha büyük dokunmatik ekranlarını kullanarak ofis dokümanlarını görüntüleme ve düzenleme işlemlerini gerçekleştirmek mümkün.

Google, Honeycomb için ayrı bir uygulama geliştirmek yerine tablet uyumlu işlevleri orijinal uygulamanın içine entegre etmiş. Böylelikle ortaya herhangi bir boyuttaki ekranda aynı görünüm ve deneyimi sunacak bir uygulama çıkmış. Uygulama ekranında üç panel bulunuyor, böylelikle kulanıcılar klasörleri, klasörler içindeki dokümanları ve doküman içeriklerini bu üç ayrı panelde aynı anda görüntüleyebiliyor.

Dokümanların küçük resim şeklinde ön izleme versiyonları da sunuluyor. Bunlara dokunarak dosyaların daha büyük versiyonunu açmak, görüntülemek ve düzenlemek mümkün. 46 farklı dil desteğine sahip olan Google Docs uygulaması Android 3.0 ve üzeri sürümle çalışıyor. Uygulama Android Market’ten ücretsiz indirilebilir.

Google’ın önümüzdeki hafta tanıtmayı planladığı Ice Cream Sandwich sürümü akıllı telefon ve tablet platformunu aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor. Google’ın Docs’u da bu şekilde tasarlaması gelecek döneme dair bir işaret olarak yorumlanabilir.

İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER