Teknoloji

Google dijital kupon servisi Zavers’i kullanıma sundu

Google, ana vatanı ABD’de insanların cüzdanlarını evde bırakıp bunun yerine sadece akıllı telefonlarını kullanmalarını sağlayacak adımlar atmaya devam ediyor. Şirket son olarak Zavers adı verilen dijital kupon çözümünü faaliyete geçirdi. Telefona bağlanmış bir kupon defteri niteliğine sahip olan Zavers sayesinde hesaba kupon eklemek ve bunları akıllı telefonun ekranında görüntülenecek barkodu tarattırarak kullanmak mümkün.

Google Wallet servisini kullananlar ise telefonlarını ödeme sırasında terminale dokundurarak veya taratarak Zavers kuponlarını bozdurabiliyor. Bu servisin en büyük yararı üreticilere ve satıcılara olacak gibi görünüyor. Zaten Google da Zavers’i üreticilere kupon performansını ve kullanım oranlarını gerçek zamanlı görmek için verimli bir yol olarak tanıtıyor. Servis kişiselleştirme ve hedefleme gibi sistemleri de kullanıcılara sunuyor.

Aslında Zavers yeni bir ürün olmaktan daha çok markası yenilenmiş bir servis niteliğini taşıyor. Google Zave Networks’ü 2010 yılında satın almıştı, şimdiyse şirketin ürününü kendi servisi olarak sunuyor. Google bu servis için Price Chopper, Patchmark, Harris Teeter gibi ABD’deki çeşitli kuruluşlarla işbirliği yapıyor, yakında yeni iş ortaklarının da bu servise katılacağını kaydetti. Google’ın Zavers’i dijital kupon uygulamaları pazarında öncü bir ürün sayılmaz, ancak Google’ın arama pazarındaki gücü ve Wallet elektronik ödeme sisteminin varlığı eklenince Zavers oldukça sağlam bir başlangıç yapıyor.

İlgili >> Google Commerce Blog

İLGİLİ HABERLER