Teknoloji

Google’dan telefon kullanımını azaltmaya yarayan özel zarf

google dijital denge zarf

Google, Dijital Denge girişimi kapsamında üç yeni deneysel uygulama çıkardı. Bunların arasında telefon boyutlarında bir zarfa telefonunuzu mühürlemenizi sağlayan uygulama da bulunuyor. Google’ın bu zarfı, sadece ihtiyaç duyduğunuzda telefon görüşmesi yapmanıza izin veriyor.

Google’ın zarf tekniği şu anda sadece Pixel 3A ile birlikte çalışıyor. Pixel 3A sahipleri, Play Store’da yer alan Envelope uygulamasını indirerek işe başlıyor. Daha sonra zarf şablonu için verilen PDF’i yazdırarak onu kesiyor, talimatları izleyerek zarfı oluşturuyor.

Daha sonra sıra telefondan uzaklaşmaya geliyor. Bunun için Envelope uygulaması açılıyor, Pixel 3A zarfa yerleştiriliyor, zarf da kapatılarak mühürleniyor. PDF üzerinde zarfın yapımı sırasında uhu kullanılması öneriliyor. Telefonunuz zarfın içinde mühürlendikten sonra sadece telefondaki numara tuşlarını, hızlı aramayı kullanabiliyorsunuz. Ya da sayısal tuş takımındaki tuşlara basarak saatin gösterilmesini sağlıyorsunuz.

Yukarıdaki videoda Google, zarfın sadece fotoğraf ve video çekmeye izin veren bir versiyonunun olduğunu da gösteriyor.

Google Envelope uygulamasının kaynak kodunu GitHub üzerinden açtı. Eğer telefon görüşmesi yapma veya kamerayı kullanma dışında işlere de yarayan bir zarf yapmak isterseniz, Google gerekli olan altyapıyı size sağlıyor.

Ayrıca Google, Activity Bubbles adı verilen bir Android uygulaması da çıkardı. Bu uygulama ise telefonunuzu açtığınız her seferde duvar kağıdınıza bir baloncuk yerleştiriyor. Telefonunuzla vakit geçirdiğiniz sürenin uzunluğuna bağlı olarak da baloncuğun boyutu artıyor. Eğer ana ekranınız baloncuklarla dolarsa, bu da telefonunuzu çok uzun zaman boyunca kullandığınız anlamına geliyor.

Eğer telefonda geçirdiğiniz süreyi açık şekilde görmek istiyorsanız, o hâlde Google’ın Screen Stopwatch adı verilen uygulamasını kullanmayı düşünebilirsiniz. Android telefonlara özel bu canlı duvar kağıdı, telefonunuzun kilidi açıldığı zaman çalışmaya başlıyor. Google’ın paylaştığı ekran görüntüleri sayacın nasıl arttığını gösteriyor:

Google geçen yılın sonlarında da Play Store üzerinde birtakım Dijital Denge uygulamaları çıkarmıştı. Bunların arasında telefonunuzun ekran kilidini gün içinde kaç kez açtığınızı gösteren bir uygulama da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER