Teknoloji

Google üç aylık ücretsiz derin öğrenme kursu başlattı

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google derin ogrenme

Google derin öğrenme konseptini kitlelere daha iyi anlatmak adına kolları sıvadı. Teknoloji devi, pek çok servisinin temelini oluşturan otomatik öğrenmeyi ücretsiz bir kursla anlatacak. Şirket, derin öğrenmeyi konuşma tanımadan fotoğraf koleksiyonunu otomatik olarak düzenlemeye kadar pek çok işlemde kullanıyor.

Eğitim sitesi Udacity üzerinden ücretsiz olarak verilen kurs, yaklaşık üç ay sürecek ve haftada altı saatlik eğitimler verilecek. Tamamen başlangıç seviyesinde verilmeyecek kursta yetişmiş mühendislerin ve veri üzerine çalışan bilim insanlarının derin öğrenmeyi daha somut biçimde kavramaları sağlanacak. Kursta Google’ın geçtiğimiz kasım ayında açık kaynaklı hâle getirdiği otomatik öğrenme yazılımı TensorFlow hakkında da bilgi verilecek.

Google’ın araştırma blogu üzerinden kursun baş eğitmeni Vincent Vanhoucke’nin imzasıyla yapılan açıklamada, üç aylık eğitimle derin öğrenmenin daha erişilebilir hâle gelmesinin amaçlandığı belirtildi.

Vanhoucke, “Derin öğrenme konusunda basında pek çok popüler haber okuyorsunuz ve haklı olarak merak ediyorsunuz: Derin öğrenme, “Büyük Veri” ile ilgili bir şey değil mi? Bundan faydalanmak için Google veya Facebook seviyesinde bilgisayar kaynaklarına sahip olmam gerekmiyor mu? Bundan beş yıl önce Google sesli arama üzerinde çalışırken kazara derin öğrenmeye bulaşmış biri olarak, hiçbir şeyin gerçekten daha uzak olamayacağını gördüm. O dönemde Google’ın muhteşem makineleriyle değil, grafik işlemcili basit bir bilgisayarla çalışıyordum.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER