Teknoloji

Google DeepMind yapay zeka gücünü StartCraft’ta test edecek

Google’ın yapay zeka alanındaki önemli girişimlerinden biri olan DeepMind, geçtiğimiz mart ayında AlphaGo adını verdiği yapay zekasıyla Go dünya şampiyonu Lee Se-dol’ü mağlup etmiş ve bilgisayar bilimleri tarihinin en büyük başarılarından birine imza atmıştı. Eski bir Çin oyunu olan Go, bilgisayarların üstesinden gelmesi en zor oyunlardan biri olarak tanımlanıyor. Basit kurallarına rağmen, yüksek ölçüde sezgisellik gerektirmesi Go’yu en zorlu oyunlardan birine dönüştürüyor. Buna rağmen, Alpha Go, nöral ağ ve otomatik öğrenme üzerine inşa edilmiş devrimsel sistemiyle dünya şampiyonunu alt edebilmişti.

google deepmindGoogle DeepMind gücünü şimdi daha zorlu bir sahnede test etmeye hazırlanıyor. Yapay zeka, Blizzard’ın gerçek zamanlı strateji oyunu StarCraft II’de boy gösterecek. Dünya çapında en çok oynanan oyunlardan biri olan StarCraft II’nin aynı zamanda bir yapay zeka araştırma ortamı olarak işlemesini isteyen Blizzard, bunun için DeepMind ile işbirliği yapıyor. Taraflar arasındaki işbirliği BlizzCon’da duyuruldu.

Google DeepMind StarCraft II ile gerçek dünyanın dağınıklığıyla daha yakından temas kurabilir

DeepMind araştırmacısı Oriol Vinyals, StarCraft’ın mevcut yapay zeka için ilginç bir test sahası olduğunu dile getirdi. Bir zamanlar İspanya’nın en iyi StarCraft oyuncularından biri olan Vinyals, DeepMind’ın StarCraft’ın yardımıyla gerçek dünyanın dağınıklığını daha iyi algılayabileceğini ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER