Teknoloji

Brain ve DeepMind güçlerini birleştiriyor: Google DeepMind doğuyor

google deepmind

Alphabet şirketi bünyesinde faaliyet gösteren yapay zeka şirketi DeepMind, Google’ın Brain takımıyla birleşerek Google DeepMind adını alıyor. Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai tarafından paylaşılan bir gönderide, birleşen grupların “yapay zeka alanındaki ilerlemelerini önemli ölçüde hızlandıracağı” belirtiliyor.

DeepMind CEO’su Demis Hassabis, Google DeepMind’ın CEO’su olarak görev yapacak ve Pichai, Hassabis’in “en yetenekli ve sorumlu genel AI sistemlerimizin gelişimini yönlendireceğini” ifade ediyor. Bu arada, Google Research ve Health’in eski kıdemli başkan yardımcısı ve Brain takımının kurucu ortağı olan Jeff Dean, Google Research ve Google DeepMind’ın baş bilim adamı rolünü üstlenecek.

Hassabis, çalışanlara gönderdiği bir notta, “Google Ürün Alanları’ndaki harika meslektaşlarımızla yakın işbirliği içinde, milyarlarca insanın yaşamını büyük ölçüde iyileştiren, endüstrileri dönüştüren, bilimi ilerleten ve çeşitli topluluklara hizmet eden AI araştırmaları ve ürünleri sunma konusunda gerçek bir fırsata sahibiz. Google DeepMind’ı oluşturarak, bu geleceğe daha hızlı ulaşabileceğimize inanıyorum. Daha yetenekli ve genel AI’yi güvenli ve sorumlu bir şekilde inşa etmek, zamanımızın en zorlu bilimsel ve mühendislik sorunlarını çözmeyi gerektiriyor” ifadelerini kullanıyor.

DeepMind ve Google daha önce de karşı karşıya gelmişti. 2021’de, DeepMind’ın Google’dan daha fazla bağımsızlık elde etme çabası başarısız oldu ve teknoloji devi, DeepMind’ı çalışmalarını ticarileştirmeye yönlendirmeye başladı. Ancak, Google yapay zeka sektörüne daha fazla daldıkça, araştırma ekiplerini bir araya getirerek çabalarını güçlendirmek istiyor.

Mart ayında Google, ChatGPT ve Bing Chat’in rakibi olan Bard’a erken erişim sağladı. Başlatıldıktan kısa bir süre sonra yapılan testlerde, genellikle rakiplerinden daha iyi performans gösteremeyen Bard, oldukça ilginçti. Pichai, iyileştirmelerin yolda olduğunu vaat etse de, Google çalışanları ürünü eleştirdi ve yönetimi ve ürünün lansmanını yapmamaları konusunda uyardılar. Yine de, Google DeepMind’ın kurulmasıyla, şirketin yapay zeka alanındaki gelişmeleri hızlandırması ve daha güçlü AI çözümleri sunması bekleniyor.

Google DeepMind’ın ortaya çıkması, teknoloji devinin yapay zeka alanında daha büyük bir etki yaratma hedefinin bir parçasıdır. İki şirketin birleşmesi, yapay zeka alanında daha hızlı ilerlemeye olanak tanıyarak, insanlar için daha iyi ve daha etkili çözümler geliştirmeye yardımcı olacaktır. Bu süreçte, Google ve DeepMind etik yapay zeka kullanımı ve geliştirme sorunlarını da göz önünde bulundurarak, teknolojiyi güvenli ve sorumlu bir şekilde geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Sonuç olarak, Google DeepMind, Google ve DeepMind’ın yeteneklerini ve kaynaklarını bir araya getirerek yapay zeka alanındaki inovasyonu hızlandırmayı hedeflemektedir. Bu birleşme, yapay zeka endüstrisinde önemli bir dönüm noktası olarak görülmekte olup, gelecekte daha akıllı ve etkili teknolojilerin geliştirilmesine olanak sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER