Teknoloji

Google Daydream VR Galaxy S8 ve S8 Plus ile çalışmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google daydream galaxy s8Google’ın Daydream adlı sanal gerçeklik platformu Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus modellerine geliyor. Böylelikle Google, bu yılın başlarında vermiş olduğu sözü de tutuyor. Google, söz konusu haberi bir önceki gün verdi, ancak Twitter’dan geçtiği bilgi notuyla S8 ve S8 Plus sahiplerinin yurt dışında satılan bu başlıkla telefonlarını kullanabilmelerinin biraz zaman alacağını söyledi. Güncellemenin yayını kademeli olarak gerçekleşecek.

Hiç şüphesiz, ilk kez geçen yıl Google Pixel ile birlikte çıkış yapan Daydream platformu için, Samsung’un amiral gemisi Galaxy telefonlarına açılım yapmak büyük bir adım olacak.

Aslında Galaxy S8 ve S8 Plus sahipleri Samsung ve Oculus’un birlikte geliştirdiği Gear VR başlığı sayesinde VR uygulamalarından ve içeriklerinden yararlanma fırsatı buluyor. Şimdiyse Google’ın yurt dışında sattığı ve Gear VR’a göre biraz daha ucuz olan Daydream View ile mevcut sanal gerçeklik deneyimine yeni bir alternatif yaratılmış oluyor.

Her ne kadar bu iki seçenek temelde benzer bir mobil deneyim sunsa da, ikisinin de kendisine has uygulamaları ve oyunları bulunuyor. Donanımları da görünüş ve kullanım hissi bakımından birbirinden çok farklı duruyor. Uygulama ekosistemi bakımından Gear VR biraz daha ileride görünüyor. Ancak destekleyen cihazların artmasıyla birlikte Google’ın sanal gerçeklik platformu da büyük bir atılım gerçekleştirmiş olacaktır.

Şimdiye kadar, Daydream HTC yapımı Google Pixel ile kullanılabiliyordu. Bununla birlikte Huawei, Asus, ZTE ve Lenovo’nun da destekleyen cihazları bulunuyor. Ne var ki, bu üreticilerin hiçbirisi Samsung’un ulaştığı seviyede erişebilirliğe sahip değil. Bu da, Daydream’e kısıtlı sayıda kişinin erişebildiği anlamına geliyor. Google, bu yıl sonuna kadar toplam 11 Daydream destekli telefonun çıkacağı sözünü vermişti. Bu telefonların arasında LG’nin çıkaracağı bir amiral gemisi telefon da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER