Teknoloji

Google Daydream VR desteğini Android 11 ile kesti

google daydream vr

Google Daydream View VR başlığının üretimini geçtiğimiz yılın ekim ayında sonlandırmıştı. Şirket şimdi de Android 11 ile birlikte Daydream VR platformunu desteklemeyi bıraktı. Bu da Daydream VR platformunu kullanan başlıkların, Android 11 yüklü cihazlarla çalışmayacağı anlamına geliyor.

Platform güncellenmeyecek olsa da, bunun tam anlamıyla bir kapanış olmadığı söylenebilir. Zira, Google bazı üçüncü taraf sanal gerçeklik uygulamalarına Play Store üzerinden erişmenin hâlâ mümkün olabileceğini belirtti.

Google’ın Daydream desteğini sonlandırmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Daydream View başlığının fişinin çekilmesinin ardından Google’ın böyle bir hamle yapması beklenen bir durumdu. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada geliştirici ilgisinin düşüklüğü ve kullanım süresinin azalmasının Daydream View kararında etkili olduğu ifade edilmişti.

Google Daydream VR desteğini sonlandırarak, sanal gerçeklikle olan bağını neredeyse tamamen koparmış oldu. Odak noktasını artırılmış gerçekliğe kaydıran şirket, Haritalar içinde sunduğu Live View gibi özelliklerle bu durumun örneğini vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER