Teknoloji

Google sanal gerçeklik defterini kapatıyor

google artırılmış gerçeklik

Google, Daydream View sanal gerçeklik başlığını desteklemeyi resmen bıraktı. Şirket, yeni tanıttığı Pixel 4 telefonlarının da mevcut sanal gerçeklik cihazlarıyla çalışmayacağını açıkladı. Bu açıklama, Google’ın sanal gerçeklik alanındaki çalışmalarının da sona erdiği anlamına geliyor. Ancak şirketin Pixel 3a’da da Daydream View desteği sunmadığını düşününce bu durum pek şaşırtıcı görünmüyor.

İnternet devi, Daydream View sanal gerçeklik başlığından vazgeçtiğini Pixel 4 etkinliğinin hemen ardından doğruladı. Bu ay içinde satışa sunulacak Pixel 4, Daydream sanal gerçeklik platformunu veya Daydream View sanal gerçeklik başlığını desteklemeyecek. Söz konusu desteğe sahip eski telefonların kullanıcıları ise sanal gerçeklik deneyimini yaşamaya devam edebilecek.

Google’dan Variety’ye yapılan açıklamada, Daydream platformunun beklenen geliştirici ve kullanıcı ilgisini görmediğine dikkat çekildi. İnsanların Daydream View’i kullanım sıklığının da azaldığını belirten şirket, bu iki sebebin bir araya gelmesiyle birlikte sanal gerçeklik konusundaki çabalarından vazgeçmişe benziyor.

Google Daydream View düşük kaliteli ve düşük maliyetli bir deneyim sunuyor

Daydream View’de kullanıcılar akıllı telefonlarını başlığın içine yerleştirerek sanal gerçeklik deneyimi yaşayabiliyor. Ancak VR uygulaması cihaz üstünde çalışıyor ve grafikler de cihazın ekranında oynatılıyor. Bu da ortaya düşük maliyetli ama aynı zamanda düşük kaliteli bir deneyim çıkarıyor.

Sanal gerçeklik başlığı pazarına son zamanlarda daha yetenekli modeller katılmış durumda. Bunlardan biri olan Oculus Quest, PC’ye ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Google Daydream View platformunun kapsama alanı fazla geniş olmadığı için Google’ın kararının büyük bir grubu etkilemeyeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER