Teknoloji

Google Daydream View sanal gerçeklik başlığı 10 Kasımda satışa sunulacak

google artırılmış gerçeklik

google daydream viewGoogle’ın yeni sanal gerçeklik başlığı Daydream View, 10 Kasımda resmen piyasaya sürülecek. İnternet devi, sanal gerçeklik başlığının çıkış tarihini bir blog yazısı aracılığıyla açıkladı. Google Daydream View için çevrim içi mağazası üzerinden ön sipariş almaya da başladı. ABD’de Verizon ve Best Buy da Daydream View satacak. Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada’da da perakende zincirleri ve mobil operatörler üzerinden satış gerçekleştirecek.

View, Google’ın Daydream VR adını taşıyan sanal gerçeklik platformunu destekleyen ilk başlık olma özelliğini taşıyor. Şirket, uzun vadede bu listeyi genişletmeyi amaçlıyor. İlk etapta sanal gerçeklik başlığı sadece Google’ın Pixel ve Pixel XL telefonlarıyla kullanılabilecek. Başlığı destekleyen diğer telefonların listesinin önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

Google Daydream View üç farklı renk seçeneğine sahip

Daydream View ilk olarak arduaz renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Kırmızı ve kar beyaz renkli modeller ise önümüzdeki aylarda potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak. Tüm başlıklarda plastik çerçeveyi kumaş ve köpük tamamlıyor. Google Daydream View, kutusundan USB-C ile şarj edilebilen bir uzaktan kumandayla birlikte çıkacak. Pixel’in USB-C kablosu kumanda şarjı için kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER