Manşetler

Google Datally veri tasarruf uygulamasına günlük veri sınırlaması geldi

google datally
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google datally

Google veri tasarrufu sağlayan Android uygulaması Datally’yi güncelledi. Böylelikle kullanıcılara telefonlarında veri kullanımını daha iyi biçimde yönetme imkanı sunuyor.

Uygulama, aralarında günlük veri kullanım sınırları ayarlama ve telefonunuzu ödünç alan bir arkadaşınızın veri kullanımını kısıtlamayı sağlayan misafir modu gibi yeniliklerle geliyor. Datally ilk kez geçtiğimiz kasım ayında, gelişmekte olan ülkelerde kısıtlı veri planlarından yararlanan kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla çıkarılmıştı.

Google’ın eklediği ilk özellik günlük sınırlamalar adını taşıyor. Bu sayede kullanıcılar her gün ne kadar miktarda veri kullanabileceklerini belirliyor. Bu özelliğin belirli bir zaman aralığında veri tasarrufu yapmaya yardımcı olması hedefleniyor. Böylelikle veri planınızı idareli bir şekilde kullanabilir ve ay sonu gelmeden bitirmeyebilirsiniz.

Ayrıca misafir modu da geliyor. Böylelikle telefonunuzu ödünç alan bir kişinin tüketeceği veriyi sınırlayabilirsiniz. Bu özellik aynı telefonu kullanan aile bireyleri için kullanışlı olabilir. Google’ın getirdiği üçüncü özellik ise telefonda kullanılmayan, buna rağmen veri tüketen uygulamaların ön plana çıkarılması. Her ne kadar uygulamalar bir aydan daha fazla süre boyunca açılmasa da, arka planda veri tüketmeye devam edebiliyor. Bu özellik söz konusu uygulamaları kaldırmanızı tavsiye ediyor.

Son özellik ise mevcut bir özelliğe gelen güncelleme niteliğini taşıyor. Datally, yakınlardaki Wi-Fi ağlarını önermekle kalmıyor, ayrıca bir harita da sağlıyor. Böylelikle yürüyerek daha iyi sinyal alabileceğiniz konuma gelebilirsiniz. Harıl harıl ücretsiz Wi-Fi aramak yerine nereye gitmeniz gerektiğini bilerek hareket edebilirsiniz.

google datally

Datally, sınırsız veri paketi olmayanlar için kullanışlı olabilir. Bu son güncelleme öncesinde uygulamanın en fazla veriyi tüketen uygulamaları saptama veya en çok veri tüketimi yapılan zamanları görme gibi temel özellikleri bulunuyordu. Ayrıca veri tüketimini en aza indirmeye dair ipuçları veriyordu ve bağlantı kurulabilecek yakınlardaki Wi-Fi ağlarını öneriyordu. Bunlara ek olarak, tek bir düğme arka plandaki tüm veri kullanımını bitirmeyi sağlıyordu. Böylelikle sadece ekranda açık bulunan uygulama mobil veri kullanımı yapabiliyordu.

Aslında bu özelliklerin birçoğu Android’in veri ayarlarında bulunuyor. Ancak Datally büyük ve dikkat çekici tuşlarıyla veri yönetimini daha kolay hâle getiriyor. Uygulamayı Türkiye’deki kullanıcılar da Google Play’den indirebiliyor.

İLGİLİ HABERLER