Teknoloji

Google Gemini video sunumundaki yanıt süresi kısaltmalarını kabul ediyor

google gemini 1.5 pro

Google, yapay zeka alanındaki en son gelişmesi Gemini üzerine yaptığı bir video sunumunda, gerçekle uyumsuz bazı unsurlar içerdiği için eleştiriliyor. Bloomberg’in bir görüş yazısına göre, “Hands-on with Gemini: Interacting with multimodal AI” başlıklı videoda, sesli etkileşimlerin ve AI’nin gerçek zamanlı tepkilerinin aslında var olmadığı ortaya çıktı.

Google’ın sunumu, Gemini’nin kullanıcıdan sesli komutları alarak ve masadaki nesnelerdeki değişikliklere anında tepki göstererek etkileşimde bulunduğunu ima ediyor. Ancak gerçekte ise, bu sunum tabanlı komutlar kullanılarak ve video kareleri üzerinde çalışılarak hazırlanmış. Bu durum, videonun izleyicilere sunmak istediği etkiyi sorgulamakta ve Gemini’nin hazırlık seviyesi hakkında şüpheler uyandırıyor.

Google’ın tepkisi ve tartışmanın boyutları

Google, bu konuda herhangi bir yanlış yapmadığını savunuyor ve Gemini projesinin eş lideri Oriol Vinyals’in X’te yazdığı bir gönderiyi referans gösteriyor. Vinyals’in gönderisinde, videodaki tüm kullanıcı komutları ve çıktıların gerçek olduğu ve videonun geliştiricileri ilhamlandırmak amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Yapay zeka alanında artan endüstri ve yetkili kurumların ilgisi göz önünde bulundurulduğunda, Google’ın bu alandaki sunumlarına daha hassas yaklaşması gerektiği düşünülüyor.

Google’ın videoda sunduğu etkileşimin, aslında gerçek zamanlı bir AI yanıtı olmadığı ve bu durumun videonun açıklamasında yeterince belirtilmediği konusunda eleştiriler bulunmaktadır. Bu durum, teknoloji devinin yapay zeka alanındaki sunumlarının doğruluğu ve şeffaflığı konusunda soru işaretleri uyandırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER