Teknoloji

Google daha uzun ekranlara uyum için geliştiricileri teşvik ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

googleSon zamanlarda ekranları normale göre daha uzun olan üst segment Android telefonları görmeye başladık. Hem Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+, hem de LG G6’da sırasıyla 18.5:9 ve 18:9 gibi sıra dışı görüntü oranlarına sahip ekranlar bulunuyor. Bu daha uzun ekranlar özellikle genel format olan 16:9’a uygun şekilde geliştirilmiş uygulamaları kullanırken problem çıkarabilir, ekranın üstünde ve altında kullanılmayan çubuklar görülebilir.

Google, bunun önüne geçmek amacıyla Android geliştiricilerini uygulamalarını yeni görüntü oranına uydurmaları için teşvik ediyor. Şirketin blogunda yayınlanan bir yazıda, geliştirici öncülerinden Neto Marin, daha büyük görüntü formatlarından tam anlamıyla yararlanmak için gerekli olan düzenlemelerden bahsediyor. Aslında değişiklikleri yapmak oldukça basit görünüyor ve elde edilen sonuç da yapılan çalışmalara değer gibi görünüyor.

google-daha-uzun-ekran-destek-300317Acaba destek için çalışmalar yapılan bu yeni ve daha uzun ekranlar kalıcı olacak mı? Gelecek yılın telefonlarında da bu yeni görüntü oranlarına sahip ekranları görecek miyiz? Bu sorular zamanla cevap bulacaktır.

Daha uzun ekranlar sayesinde telefonları fazla genişletmeden, daha fazla görüntü alanı oluşturmak mümkün oluyor. Daha uzun ekranlar aynı zamanda filmler için daha geniş ekran desteği sunuyor, ancak günümüzde kaç insan telefonlarından düzenli olarak film izliyor? Bu yeni ve daha uzun ekranların ne kadar kabul göreceğini görmek için biraz beklememiz gerekiyor. Ancak Google’ın geliştiricileri teşvik etmesi, bu ekranların potansiyelinin ve kalıcılık ihtimalinin yüksek olduğuna bir işaret sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER