Teknoloji

Google’dan sadece çalışanlarına özel bir masa lambası

google dlight

Google Asistan destekli bir akıllı lamba pazarında olan şirketler, Google’ın da benzer bir tane ürün çıkardığını öğrenince büyük hayal kırıklığına uğramış olmalı. Ancak içleri rahat edebilir, çünkü, 9to5Google tarafından bildirildiği üzere, bu lamba yalnızca çalışanlar için tasarlandı.

Google tasarımcısı Ben Gold, dLight olarak adlandırılan lambanın bir görüntüsünü tweetinde paylaştı ve bunun büyük olasılıkla asla şirket dışında satılmayacağını belirtti.

Ultra modern lamba, dairesel bir tabana ve silindirik bir ışık barındıran ince bir direğe sahiptir. Kuşkusuz parlak beyaz rengi, onun neredeyse bir Apple mağazasında bulacağınız bir şey gibi görünmesini sağlar. Gold tarafından belirtildiği gibi, ışığı farklı konumlara getirerek görüntülü aramalar sırasında ışığı masanıza veya yüzünüze doğru aşağı doğru yöneltebilirsiniz. Ayrıca birkaç aydınlatma ön ayarının yanı sıra ışığın renk sıcaklığını değiştirme özelliği ile birlikte gelir.

Lambanın Amerikan Federal İletişim Kurulu belgeleri, internet bağlantısını ve Google Asistan desteğini gösteriyor, zaten etiketinde “Hey Google” logosu bulunuyor. Sağlanan görüntülerin hiçbirinde USB-C bağlantı noktasını göremeseniz de Gold, bununla birlikte geldiğini ve kablosuz güncellemeler aldığını söylüyor.

Ne yazık ki, Google’da çalışmayan hiç kimse dLight’a sahip olamayacak. 9to5Google’ın belirttiği gibi, Google ilk kez yalnızca çalışanlara yönelik bir ürün üretmiyor. 2017’de şirket, çalışanları için Google markalı bir çift kulak üstü kulaklık geliştirmişti.

Gold, Google’ın evden çalışma deneyimini iyileştirme çabalarının bir parçası olarak, ABD’de bulunan çalışanların dLight’ı ücretsiz olarak sipariş edebileceğini söylüyor. Google çalışanları, pandemi nedeniyle hâlâ ofise dönmek zorunda değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER