Teknoloji

Google Currents iOS uygulaması güncellemeyle yepyeni bir tasarıma kavuştu

Google tasarım yenileme çalışmaları kapsamında sırayı iOS uygulamalarına getirmişti. Google Haritalar, Gmail ve YouTube uygulamalarının her biri Google’ın yeni nesil tasarım anlayışının izlerini yansıtıyor. Son olarak haber okuma uygulaması Currents da bu gruba katıldı. Aslına bakarsanız bu uygulamanın eski sürümünün tasarımı da çok kötü değildi, ancak gelen son güncellemeyle birlikte Google’ın iOS uygulamalarına getirdiği arayüz yeniliklerinden nasibini almış oldu.

google-currents-ios-250113

Currents’ın güncellenmiş versiyonuyla birlikte uygulamaya yepyeni bir görünüm kazandırılmış. Herhangi bir yayın içinde sayfa sayfa gezinmenin yerine tüm haber veya yazıların dikey akış içinde gösterildiği yeni bir görünüme geçilmiş, yatayda yapılacak olan parmak sürükleme hareketleriyse önceki veya sonraki yazıya geçme fırsatı sunuyor. Manşetler olarak Türkçeleştirebileceğimiz yepyeni bir bölüm de bulunuyor; burada Google Haberler servisinden toplanan içerikler yer alıyor. Ayrıca kullanıcı arayüzüne bir kenar çubuğu da eklenmiş, bu kenar çubuğu Facebook uygulamasındakine benzer bir yapı ve görünüme sahip. Onun sayesinde yayınlar arasında geçiş yapmak daha kolay hâle geliyor.

Sonuç olarak Google’ın haber okuma uygulaması bu son güncellemeyle birlikte biraz daha kullanışlı hâle gelmiş. Ayrıca uygulamanın kısayol ikonunda da değişiklik yapılmış. Eskinin siyah arka fonlu ikonunun yerini beyaz arka fona sahip yeni bir ikon almış. Eğer hâli hazırda bir Google Currents kullanıcısıysanız App Store’da güncellemenin geldiğini göreceksiniz. Tabii ki, aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek de Currents’ın son sürümünü iOS cihazınıza yükleyebilirsiniz.

İlgili >>App Store (Google Currents)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER