Bilim

Google Coronavirus nedeniyle Çin’deki ofislerini kapattı

google apple

Google, Coronavirus tehdidiyle Çin’deki ofislerini kapatma kararı aldı. Şirket, The Verge sitesine gönderdiği açıklamayla kararını doğruladı. Google’ın kararı Çin anakarasındaki ofislerin yanı sıra Hong Kong ve Tayvan ofislerini de kapsıyor.

Google’ın Çin’deki ofisleri hâlihazırda Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle kapalı. Çin hükümeti insanları evde kalmaya teşvik ederek virüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla tatili uzatma kararı almıştı.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kararın Çin hükümetinin talimatları doğrultusunda alındığı belirtildi. Şirket, çalışanlarının Çin ve Hong Kong’a yapacağı seyahatlere de kısıtlama getirdi. Google, hâlihazırda Çin’de bulunan çalışanlarından da kısa süre içinde kendi ülkelerine dönmelerini ve döndükten sonra 14 gün boyunca evlerinden çalışmalarını istedi.

Google Coronavirus nedeniyle önlem alan ilk teknoloji şirketi değil

Google’ın popüler web hizmetleri, Çin hükümetiyle yaşanan gerilimler nedeniyle ülkede uzun süredir kapalı. Ancak şirketin ülke genelinde dört resmi ofisi bulunuyor. Çin, Google’ın donanım alanındaki faaliyetlerinde de önemli bir yere sahip. Pixel telefonları ve Google Home hoparlörleri için Çin’de ürün geliştirme ekipleri bulunan şirket, üretim tarafında da Çinli tedarikçi ve üreticilerle çalışıyor.

Google’dan önce başka teknoloji şirketleri de Coronavirus tehdidi nedeniyle Çin’deki faaliyetleriyle ilgili kararlar almıştı. Facebook, Apple ve LG gibi şirketler, çalışanlarının Çin seyahatlerini tamamen durdurmayı veya kısıtlamayı seçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER