Teknoloji

Google kendi alan adı Google.com’u bile tehlikeli gördü

google ses

googleGoogle’ın Güvenli Tarama Site Durumu olarak adlandırılan aracı bir süreliğine Google.com’un “kısmen tehlikeli” bir web sitesi olduğunu gösterdi. Bir Reddit kullanıcısının keşfettiği duruma göre, söz konusu gösterge bu web sitesindeki bazı sayfaların kullanıcıları bilgisayarlarına zararlı yazılımlar yüklemeye neden olabilecek tehlikeli sayfalara yönlendirebileceği anlamına geliyor. Zararlı yazılımın da kullanıcıların kişisel veya finansal verilerini çalması söz konusu olabilir.

Güvenlik kontrol sayfasının altlarında “Panik olmayın. Kullanıcılar bazen normalde güvenli olan web sitelerinde kötü içerik yayınlarlar. Güvenli Tarama, web yöneticisi kötü içeriği temizlediğinde güvenlik durumunu güncelleyecektir.” şeklinde bir ibare yer alıyordu. Muhtemelen bazı kişiler arama devinin servislerini zararlı içerik barındırmak için kullandı ve güvenlik denetçisi de bu durumu ayırt edemedi.

Aslında Güvenli Tarama Site Durumu aracı kullanıcı içeriklerinin bulunduğu Tumblr gibi siteleri de “Kısmen Tehlikeli” olarak nitelendiriyor. Aslında bu durum şirketin aracının mükemmel şekilde çalışmadığını gösteriyor.

Her ne olursa olsun, şirket çıkan haberlerin ardından hatasını düzeltti. Haberi yayına hazırladığımız sırada yaptığımız kontrolde Google.com alan adının “Tehlikeli Değil” statüsüne alındığını gördük. Yine de, Google.com altındaki bazı sayfaların hâlâ tehlike barındırdığını daha alttaki detayları kontrol ettiğimizde anlıyoruz.

google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER