Teknoloji

Google.com alan adını satın alan kişi kendisine verilen ödül parasını bağışladı

google yeni tasarım

google-logo-131015

Popüler web siteleriyle ilişkili olmaları durumunda web alan adları oldukça fazla para kazandırabiliyor. Dünya üzerinde en çok ziyaret edilen web sayfaları arasında yer alan Google.com’un alan adı, bir süre önce ABD’de yaşayan öğrenci Sanmay Ved tarafından satın alındı. Google.com alan adının satılık olduğunu gören Ved, hızlı davranarak alan adının sahibi oldu.

Ancak Ved’in sahipliği yaklaşık bir dakika sürdü. Google, hatanın farkına varılmasının ardından işlemi iptal etti. Şirket, sonrasında Sanmay Ved’e sistemdeki bir hatanın fark edilmesini sağladığı için ödül olarak 10 bin dolar verdi. Kendisine verilen ödülü bir hayır kuruluşuna bağışlamayı seçen Ved, Google için çalıştığı dönemden bu yana Google’a ait alan adlarını yakından izlediğini belirtti.

Alan adını satın almak için sadece 12 dolar ödeyen Ved, işlemin tamamlanmasından kısa bir süre sonra başkası adına kayıtlı olduğu için Google.com alan adına sahip olamayacağını söyleyen bir e-posta aldı. İlk etapta ödediği 12 dolar da Ved’e iade edildi.

Google, Sanmay Ved’e sisteminde bulunan açıkları ödüllendirdiği Bug Bounty programı kapsamında ödeme yaptı. Şirket, Ved’in parayı Hindistan’daki bir eğitim kurumuna bağışlaması üzerine ödül miktarını ikiye katladı.

İLGİLİ HABERLER