Teknoloji

Google Cloud Print Android’e geldi

Google’ın Cloud Print olarak adlandırılan servisi Android’e ayak bastı, böylelikle akıllı telefon ve tabletler de bu kablosuz baskı servisini destekler hâle geldi. Daha önce üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla kullanılan Cloud Print, Google tarafından Chrome OS için geliştirilmişti. Yeni çıkan uygulama Android kullanıcılarının telefonlarından veya tabletlerinden uyumlu bir yazıcıya çıktı almak için doküman göndermelerine izin veriyor. Üstelik bunun için mobil cihazın yazıcıyla aynı ağ içinde olması gerekmiyor.

google-cloud-print-android-1-130613

Google Cloud Print seçeneği Android cihazlarında yer alan paylaşım menüsüne ekleniyor. Bu da içinde paylaşım seçeneği bulunduran herhangi bir uygulamadan fiziksel çıktı alınabileceği anlamına geliyor. Ayrıca yazdırma kuyruğu aracılığıyla baskı durumunu izleme, modeline bağlı olarak yazıcı üzerindeki renk ayarı, medya türü, kopya sayısı ve oryantasyon gibi çeşitli seçenekleri kontrol etme fırsatı da veriliyor.

Ücretsiz olarak indirilen uygulamadan tam anlamıyla yararlanmak için doğal olarak Google Cloud Print destekli bir yazıcıya sahip olmalısınız. Tabii ki, PC ve Mac aracılığıyla mevcut yazıcınızı da Cloud Print’e bağlayabilirsiniz. Bu arada bazı modeller yerel Cloud Print desteğine sahip oluyor, yani Google’ın bulut servisine doğrudan bağlanıp gelen yazma komutlarını alıyor ve işlemleri gerçekleştirebiliyor. Böyle bir yazıcının bulunması durumunda arada bilgisayar bağlantısına gerek duyulmuyor.

google-cloud-print-android-2-130613

Google Cloud Print Android 2.3.3 veya üstü sürümle çalışan tüm Android cihazlarında çalışabiliyor. Google Play üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan uygulama sayesinde farklı konumlardaki farklı yazıcıları paylatırabilirsiniz. Yani, aynı uygulamayla ev, iş yeri veya başka yerdeki yazdırma görevlerini kontrol edebilirsiniz.

Google Cloud Print henüz Türkiye’den indirilemiyor. Umarız Google kısa süre içerisinde bu uygulamanın Türkiye’de dağıtımını da gerçekleştirmeye başlar.

İlgili >> Android Community, Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER