Teknoloji

Google Cloud Next konferansının dijital versiyonunu erteledi

google yapay zeka

Google, kurumsal odaklı Cloud Next konferansının dijital versiyonunu da ertelediğini açıkladı. İnternet devi bu kararı küresel koronavirüs krizinin daha da şiddetlenmesi nedeniyle aldı.

Şirket, mart ayının ilk günlerinde Cloud Next konferansını dijital ortama taşıdığını duyurmuştu. Konferansın normal şartlar altında San Francisco’daki Moscone Center’da gerçekleşmesi planlanmıştı. Google, bir süre sonra mayıs ayındaki geliştirici konferansı I/O 2020’nin de çevrimiçi ortamda gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Cloud Next’i dijital ortamda gerçekleştirmeyi planlayan Google, “ücretsiz, küresel, dijital ve birkaç güne yayılan” bir etkinlik vadetmişti. Şirket, katılımcılara hem konferans içerikleriyle hem de birbirleriyle bağlantı kurma imkanının sağlanacağını da belirtmişti.

Ancak küresel koronavirüs salgınının adeta bir krize dönüşmesi nedeniyle evdeki hesap çarşıya uymadı. Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Müşterilerimizin, iş ortaklarımızın, çalışanlarımızın ve yerel toplulukların sağlığına yönelik endişeler ve hem federal hem de yerel makamların COVID-19 nedeniyle aldıkları kararlar gerekçesiyle Cloud Next’i süresiz olarak erteleme kararı aldık.”

Açıklamada doğru zaman ve uygun koşullar oluştuğunda Google Cloud Next konferansının gerçekleştirilmesi için kararlı olunduğunun da altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER