Teknoloji

Google Cloud AutoML Vision otomatik öğrenmenin imkanlarını yaygınlaştırıyor

google cloud automl visionGoogle, otomatik öğrenme konusundaki bilgisi ve uzmanlığı sınırlı kuruluşlara ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş modeller sunan Cloud AutoML Vision’ı duyurdu. Google Cloud AutoML Vision ile geliştiricilerin ve işletmeciler, internet devinin otomatik öğrenme teknolojisinden ve bağlı servislerinden rahatlıkla yararlanabilecek.

Google tarafından “esnek, kolay ve güvenli” bir otomatik öğrenme servisi olarak nitelenen AutoML Vision, teknik yetkinliği sınırlı işletme ve geliştiricilerin kendi kullanım amaçlarına uygun fotoğraf ve resimlere dayalı modeller geliştirmelerini mümkün hâle getiriyor.

AutoML Vision, özelleştirilmiş modellerle yapay zekânın imkanlarını iş dünyasında daha geniş bir gruba ulaştırmayı vadediyor. AutoML Vision, Google’ın her çapta işletmeye yapay zekâdan yararlanma imkanı sunmaya yönelik vizyonuna da uygun bir servis niteliği taşıyor.

Google’ın yapay zekâ ile işletmeleri buluşturmaya yönelik ilk adımı olan AutoML Vision, hem basit hem de esnek bir çözüm olarak lanse ediyor. İnternet devi, AutoML Vision’ın standart üstü bir güvenliğe sahip olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor. Google’ın çözümü, işletmeler ve geliştiricilerin kendi ihtiyaçlarına uygun otomatik öğrenme modelleri geliştirmelerini kolaylaştırıyor. AutoML Vision ile sunulan otomatik öğrenme sistemleri, resimleri isabetli bir şekilde tanıyarak hızla binlerce kategoriye ayırabiliyor. Ayrıca bu resimlerdeki nesneleri ve yüzleri ayrı ayrı tespit edebiliyor. Buna ek olarak, resimlerde bulunan yazılı kelimeleri bulup okuyabiliyor.

Google Cloud AutoML Vision hızlı çözüm oluşturma imkanı vadediyor

Gogole Cloud AutoML Vision, geliştiricilere minimum eforla özelleştirilmiş “bilgisayarlı görüş” modelleri oluşturma imkanı sunuyor. Yüksek kalitede veri üretimi de Google’ın dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor. Cloud AutoML, yapay zekâ ve gelişmiş veri teknolojileri konusunda uzman olmayan geliştiricilerin bu teknolojilerin sunduğu avantajlardan kolayca yararlanmalarını mümkün kılıyor. Google’ın sistemi , yüksek kaliteli eğitim verisi oluşturmayı ve belirli alanlardaki spesifik problemlere hızla çözüm getirmeyi vadediyor.

İLGİLİ HABERLER