Teknoloji

Google Classroom Android ve iOS uygulamaları çıktı

google-classroom-ios-android-uygulama-150115

Google’ın Classroom uygulamasının iOS ve Android versiyonları ilgili uygulama mağazalarında yayınlandı. Classroom uygulaması öğrenci ve öğretmenlerin dersi mobil cihazlar üzerinden yürütmesini sağlıyor. Ev ödevlerinin verilmesi, gelecek işler için son kabul tarihlerinin belirlenmesi, ödevlerin toplanması gibi bölümler uygulamanın özellikler listesi içinde yer alıyor. Uygulama Eğitim için Google Uygulamalar altında hesabı bulunanlar için ücretsiz.

Uygulama geçen yılın sonlarında faaliyete geçen Google Classroom servisiyle çalışacak şekilde geliştirildi. Mobil uygulama masaüstü servisle aynı özellikleri taşıyor, ancak bunları daha küçük ekran boyutları için, daha fazla Material Design tasarım etkisiyle sunuyor.

Google Classroom uygulaması öğrenci ve öğretmenler arasındaki teknolojik boşluğu doldurmak, iletişim ve eğitimde yardımcı olmak için geliştirildi. Google Classroom Google’ın Drive gibi diğer bulut tabanlı servisleriyle de kesintisiz şekilde çalışıyor, kağıtsız bir eğitimin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Google Classroom uygulaması öğretmenlerin duyurular yapmasına ve öğrencilerin işleyişini ders planı üzerinden gerçek zamanlı olarak görmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler de ödevler sayfası üzerinden hangi projelerin teslim tarihlerinin yaklaştığını görebiliyor, çalışmalarını elektronik ortam üzerinden gönderebiliyor.

Google Classroom’un iOS ve Android uygulamaları mevcut. App Store veya Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER