Teknoloji

Google Chrome’un yeni sürümüyle dahili web kamera ve Retina ekran desteği geldi

Google Chrome’un en son kararlı sürümü çıktı. Önceki beta sürümleriyle birlikte öne çıkarılan işlevlerde bu son kararlı sürümde yer alıyor. Ayrıca MacBook Pro Retina sahiplerini ilgilendiren bir yenilik de Chrome’un son sürümünde yer alıyor. Artık Chrome internet tarayıcısı da yüksek çözünürlüklü ekranı destekler hâle geldi, böylelikle Chrome Safari’den sonra Retina ekranın avantajın yaşamaya başlayan ikinci internet tarayıcısı oldu.

Chrome 21 ile birlikte dahili web kamerası ve mikrofon desteği de sunulmaya baladı. HTML5 getUserMedia API kullanımı yardımıyla internet tarayıcısı Flash veya Silverlight gibi eklentileri kullanmaya gerek duymadan söz konusu cihazları kullanabiliyor. Güvenlik konusunda endişe duyanlar için internet tarayıcısının bu cihazlara erişim sağlamadan önce kullanıcıdan izin istediğinin altını çizelim. Son olarak Google Cloud Print cihazları da artık yazdırma penceresi üzerinden gösteriliyor, oyun kumanda desteği de genişletilmeye devam ediyor.

Chrome’un en son versiyonunu aşağıdaki ilgili bağlantıdan indirebilirsiniz. Eğer sisteminizde bu internet tarayıcısı hâlihazırda kuruluysa güncelleme işlemi arka planda otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

İlgili >> Google Chrome Blog, Google Chrome

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER