Teknoloji

Google Chrome’un son test sürümüne dokunma uyumlu özellikler ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google popüler internet tarayıcısı Chrome’a dokunma uyumlu bazı özellikler eklemeye hazır gibi gözüküyor. ”Canary” adını taşıyan son Chrome sürümünde yer alan ”gezinmek için kaydır” özelliği sayesinde kullanıcılar web sayfalarında geri ve ileri gitmek için kaydırma hareketlerinden faydalanabilecek. Bu özellik Microsoft’un Windows 8 için hazırladığı Internet Explorer 10’da da bulunuyor.

google-chrome-logo-230513

”Yakınlaştırmak için kıstır” özelliği de Google’ın test ettikleri arasında yer alıyor. Canary sürümünde yer alan ”Kıstırma boyutunu etkinleştir” seçeneğinin aktif hale getirilmesiyle bu özellik aktif hale gelirken, kullanıcıların web sitelerinde yakınlaştırma işlemlerini daha kolay bir biçimde gerçekleştirmesinin de önü açılıyor. Google Windows 8’in masaüstü versiyonunda ekran klavyesini de tam anlamıyla destekliyor.

Dokunma özellikli Windows 8 cihazlarının sayısının artması ve Google’un Chromebook Pixel’i piyasaya sürmesiyle birlikte Chrome’da dokunma özelliklerine duyulan ihtiyaç biraz daha artmıştı. Google geçtiğimiz yıl Windows 8 için Chrome’u yayınlamış olsa da, bu tarayıcı dokunma özellikli bir sürümden ziyade Chrome için bir kapsayıcı özelliğini taşıyor. Henüz test aşamasında olan bu özelliklerin Chrome’un geleck nesil donanımlarda kullanımını fazlasıyla kolaylaştıracağı düşünülüyor.

İlgili >> Chrome Canary

İLGİLİ HABERLER