Teknoloji

Google Chrome’da sesli giriş, grafik hızlandırma ve 3D desteğini sergiledi

Google I/O 2011’in ikinci gününde Chrome’a ait. Chrome kullanıcı kitlesini geçen yılki 70 milyon seviyesinde şimdilerde 160 milyon seviyesine taşımayı başarmış. Etkileyici bir başarı elde eden Google Chrome’u yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Google Chrome ekibi yeni bir API, yeni grafik hızlandırma desteği ve tarayıcı içinde doğal 3D desteğini tanıttı.

Chrome ekibinin üzerinde çalıştığı birçok API var ancak burada sesli giriş API’si üzerinde konuşmayı tercih ettiler. Bu API sayesinde kullanıcılar yazı yazma yerine konuşarak veri girişinde bulunabiliyor. Grafik hızlandırma desteği üzerinde yapılan iyileştirmeler de yüzen balık testiyle gösterime sunuldu. Bir tank içinde yüzmekte olan bir balığın sergilediği çeşitli hareketlerle tarayıcının grafik yetenekleri test edildi. Bir noktada, WebGL kullanan tarayıcı 10 bin tayfı işleme ve hâla saniyede 30 çerçeve seviyesini koruma başarısı gösterdi.

WebGL’in marifetleri sadece animasyonları işlemekle sınırlı değil. Bu teknoloji 3D desteği için de biçilmiş kaftan. 3D desteği TinkerCAD adı verilen tarayıcı tabanlı bir uygulama ile gerçekleştirildi. Bu uygulama üç boyutlu modelleme ve herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan tarayıcı içinde doğal yollarla işlemeye izin veriyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER