Teknoloji

Google Chromecast yeni tasarımıyla birlikte hızını da artırıyor

google chromecast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chromecast için yapılan son yeniliğin üzerinden üç yıl geçmişti. Cihaz için uzun süredir beklenen güncelleme nihayet geldi. Üçüncü nesil olarak tanımlanabilecek yeni Chromecast, görsel açıdan selefinden farklı bir yerde duruyor.

Yenilenen tasarımda parlak renklerden mat bir cilaya geçiş yapan Google, cihazın üzerine de Chrome logosu yerine G harfi şeklindeki logosunu yerleştirmeyi seçmiş. Chromecast için siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

Yeni Chromecast ile kozmetik değişikliklerin yanı sıra bazı teknik iyileştirmelerin de sunuluyor. Yapılan açıklamaya göre, yeni Google Chromecast, eski modele kıyasla yüzde 15 daha hızlı çalışıyor. Bu fark çok fazla görünmese de, 60 fps 1080p çözünürlüklü videoların aktarımı için yeterli oluyor.

Chromecast Audio gibi çalışabilme yeteneği de kazanan Chromecast, Google’ın akıllı ev cihazlarına bağlanan farklı hoparlörlerle eş zamanlı müzik dinlemeyi mümkün kılıyor. Ancak Google markalı bu akıllı cihazlar için biraz daha beklemek gerekiyor.

Yeni Google Chromecast de 35 dolar karşılığında satılacak

Bu küçük dokunuşlar dışında yeni Google Chromecast bir değişim getirmiyor. Hâlâ arayüzü bulunmayan cihaz, 4K desteği de sunmuyor. Yeni Chromecast için de 35 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER