EğlenceManşetler

Google Chromecast Ultra 4K çözünürlük desteğiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel telefonlarının tanıtımı için düzenlediği etkinlikte, başka yeni ürünleri gün yüzüne çıkarmaktan da geri kalmadı. Bu ürünlerden birisi de, şirketin popüler cihazlarından Chromecast’in 4K çözünürlük desteği sunan yeni versiyonu Chromecast Ultra oldu.

Google Chromecast Ultra ile kullanıcılar uyumlu TV’ye sahip oldukları takdirde YouTube, Netflix ve Vudu gibi platformlardaki 4K içerikleri oynatabilecek. Google Play Filmler’deki içerikler ise kasım ayı itibarıyla destek kapsamına girecek. Hem HDR10 hem de Dolby Vision formatındaki HDR içerikler de Chromecast Ultra tarafından desteklenecek.

Google’dan yapılan açıklamada, Ultra’nın en hızlı Chromecast modeli olduğu belirtildi. 4K bir TV’den bağımsız olarak standart Chromecast’e göre 1.8 kat daha hızlı video yükleyebilen Google Chromecast Ultra, bunu geliştirilmiş Wi-Fi bağlantısı sayesinde mümkün kılıyor. Güç adaptörüne yerleştirilen Ethernet portu ise kablosuz bağlantısı 4K içerikleri kaldıramayan kullanıcıların imdadına yetişecek gibi gözüküyor.

Chromecast Ultra, tasarımı itibarıyla geçtiğimiz yıl tanıtılan Chromecast 2 ve Chromecast Audio’ya fazlasıyla benziyor. Bir hokey diskini andıran cihazda Google’ın “G” logosu ön plana çıkıyor. Küçük HDMI kordonu ise cihazın televizyonun arkasına gizlenmesini mümkün kılıyor. Android telefonlardan, iPhone’dan ve Chrome tarayıcısı ile bilgisayarlardan içerik yansıtması yapabilen Chromecast Ultra, Google Home ile de uyumlu olacak.

Google Chromecast Ultra kasımda satışa sunulacak

Chromecast Ultra’yı seleflerinden ayıran en önemli noktalardan birisi de fiyatı olacak. Ultra, ABD’de 69 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak. Chromecast Ultra, kasım ayında 16 ülkede satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER