Eğlence

Google Chromecast destekli oyun yayın servisi fikrini değerlendiriyor

google ses

googleGoogle kullanıcılara, uyumlu bir Chromecast cihazına veya çıkarılması planlanan bir ev oyun konsoluna yazılımdan yapmaya izin verecek bir oyun yayın servisi geliştirmenin arayışları içinde bulunuyor.

Söz konusu servis “Yeti” kod adıyla anılıyor ve Sony’nin PlayStation Now ya da Nvidia’nın GeForce Now gibi servisleriyle boy ölçüşecek niteliklere sahip olacak. Yani, kullanıcılar sabit disk sürücüsüne yazılım indirmeyecek, oyunu Google sunucusundan çekecek. Bu planlanan servisin Microsoft Xbox Game Pass gibi; kullanıcılara aylık ücret karşılığında, önceden belirlenmiş oyunlar içinden sınırsız indirme imkanı sunan mevcut oyun abonelik servisleriyle karıştırılmaması gerekiyor.

Google’ın sadece Android oyunlarını kullanıcının televizyonuna yansıtmakla mı ilgilendiği bilinmiyor. Android oyunlarını büyük ekrana yansıtmak mevcut yayın veya yansıtma teknolojileriyle nispeten daha kolay şekilde gerçekleştiriliyor. Google Chromecast de mobil kalitesindeki bazı çoklu oyunları tıpkı Amazon Fire TV veya Apple TV gibi doğrudan cihaz üzerinden oynatabiliyor. Bu arada söz konusu platformların Google’ınkine göre daha fazla TV odaklı oyunu barındırdığını da unutmamak gerekiyor. Sonuç olarak Yeti, Android odaklı bir servis yerine, düşük maliyetle ve fazla zahmete girmeden oyunlarını TV’ye yansıtmak isteyen oyuncu kitlesi için daha ciddi bir alternatif olabilir. Ne var ki, bunun için geliştiricilerin, platform için geliştirme yapmaya ikna edilmeleri gerekecektir.

Aslında Google, yıllardır oyunlarla ilgileniyor. Ne var ki, Microsoft, Sony ve Nintendo’ya ciddi biçimde rakip olamadı. Şirket oyunlar için yaygın popülariteye sahip, düşük maliyetli ve kolay erişilebilir platformlar olan Android ve Chromecast’e sahip. Aynı zamanda önceden kaydedilen oyun videolarının yayınlandığı ve Twitch tarzı canlı oyun yayınlarına da son zamanlarda el atan YouTube’un da sahibi. Ne var ki, The Information‘ın belirttiğine göre, Google’daki kıdemli yöneticiler oyun projelerine hiçbir zaman gerekli kaynağı ve dikkati ayırmadılar. Bu da gerçeğe dönüşmemiş fikirlere ve organizasyonsuzluğa yol açtı. Ancak Google’ın geçtiğimiz ay işe aldığı oyun endüstrisi emektarı Phil Harrison, yıllarını PlayStation ve Xbox için geçirmiş bir kişi. Eğer Google’da oyun projesini ayağa kaldıracak birisi varsa, o da Harrison gibi deneyimli bir kişi olmalı.

İLGİLİ HABERLER