Teknoloji

Google’ın yeni nesil Chromecast’inin izleri Android TV’de görüldü

google chromecast sabrina
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Android 11 için yayınladığı yeni Android TV geliştirici ön izlemesi sürpriz etkisi yarattı. Ancak bu ön izlemenin en dikkat çekici yönü, yeni Google Chromecast versiyonunu gözler önüne çıkarması oldu.

Google’ın Chromecast Ultra’nın yeni versiyonu olarak tanımlanabilecek, Android TV yüklü bir cihaz üstünde çalıştığı bir süredir konuşuluyordu. Yeni Android TV ön izlemesi sayesinde bu cihazın şirket içinde Sabrina kod adıyla anıldığı ortaya çıktı.

Yeni cihaz sadece akıllı telefon veya bilgisayardan yansıtma yapma yeteneğinden fazlasına sahip olacak bir ürün profili çiziyor. Apple TV veya Amazon Fire TV’ye rakip olabileceği belirtilen Sabrina’nın Dolby Vision desteğine, gecikme hızı düşük bir oyun moduna ve HDMI 2.1 desteğine sahip olması bekleniyor.

Ön izleme sürümünde cihazın varlığını doğrulayan bir video da mevcut. Bir çizgi animasyon olan bu videoda cihazın oval tasarımını ve üstündeki G logosunu görmek mümkün oluyor. Videoda cihazın tıpkı mevcut Chromecast gibi televizyona bağlandığı da görülüyor.

Yeni Google Chromecast veya kod adıyla Sabrina için henüz resmi bir işaret olmasa da, Google’ın cihazı Android 11’i dağıtıma çıkarmasıyla birlikte resmen duyurması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER