Teknoloji

Google Chromecast HD resmiyet kazandı

google chromecast hd

Google Chromecast HD hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Google TV’li Chromecast deneyimini daha uygun bir fiyat karşılığında yaşatması beklenen cihaz sonunda resmiyet kazandı.

Chromecast HD, adından da anlaşılabileceği üzere, maksimum 1080p çözünürlüğü destekliyor. Bu standart modelin 4K çözünürlüğünün gerisinde kalsa da, HDR desteği konusunda bir değişiklik söz konusu değil. Buna ek olarak, görece küçük ekranlı bir TV’de 4K ve 1080p çözünürlük arasındaki farkın daha az anlaşılır olacağını belirtmek gerekiyor.

Chromecast HD Amlogic S805X2 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye 1.5 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 8 GB. Bu alan, Chromecast HD’ye Android TV platformundaki binlerce uygulamayı yüklemek için kullanılıyor. Cihazdaki Android TV sürümü Android 12 üstüne kurulu.

google chromecast hdChromecast HD, 4K modelden farklı olarak AV1 desteğiyle geliyor. Bu format YouTube gibi video siteleri tarafından da kullanılsa da, akıllı telefon çipleri henüz bu formatı destekleyecek şekilde güncellenmiş değil.

google chromecast hdGoogle Chromecast HD ABD’de 30 dolar, Avrupa’da ise 40 avro karşılığında kullanıcılarla buluşuyor. Cihaz, 2018’de piyasaya sürülen baz Chromecast modelinin yerini alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER