Teknoloji

Google Chromecast çok yakında daha fazla uygulamayla çalışacak

google chromecast

Google’ın Chromecast adını verdiği kablosuz multimedya teknolojisi açık bir platforma dönüştü. Yayınlanan resmi Google Cast Yazılım Geliştirme Araçseti (SDK) sayesinde uygulama geliştiricileri uygulamalarına, ABD’de 35 dolara satılan HDMI aygıtına yönelik destek kazandırabilecek.

google-chromecast-inceleme00016

Şirketin blogunda yayınladığı yazıda, yazılımcıların SDK’dan yararlanmaya başlamasıyla birlikte daha fazla film, TV programı ve şarkının Chromecast üzerinden tüketilebilir hâle geleceği dile getirildi.

Google Chromecast cihazını geçtiğimiz yılın ortalarında piyasaya sürmüştü. Başlangıçta Netflix, YouTube ve beta niteliğindeki Google Chrome desteği gibi kısıtlı bir kullanım alanın sahip olan bu aygıt, 2013 bitmeden hemen önce Plex, Avia ve bunun gibi farklı uygulamaların desteğine kavuşmuştu.

Chromecast kapısının herkese açılmasıyla birlikte, Google’ın HDMI aygıtını destekleyen Android uygulamalarının sayısında hızlı bir artış görebiliriz. Ayrıca sadece Android uygulamalarında değil, iOS uygulamalarında da Chromecast desteğinin yaygınlaştığına tanık olabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Chromecast İncelemesi

Chromecast sahiplerinin genişletilmiş desteğin nimetlerinden yararlanmaları için yapmaları gereken ek bir şey yok. Cihaz zaten en yeni Google Cast SDK’sının avantajlarından yararlanacak şekilde güncellendi. Artık sadece yeni uygulamaların gelişini beklemek kaldı.

İlgili >> Google Chrome Blog, Google Geliştiricileri Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER