Teknoloji

Orijinal Google Chromecast için yolun sonu yaklaşıyor

google chromecast

Orijinal Google Chromecast tek bir işlevi olan ve bu işlevi oldukça iyi şekilde yerine getiren bir cihaz. Çıkışının üstünden altı yıl geçen orijinal Chromecast, hâlâ kullanışlılığından bir şey kaybetmiş değil. Chromecast Audio ve daha güçlü Chromecast Ultra’nın çıkışı bile orijinal Chromecast’ten bir şey götürmemişti.

Ancak orijinal Chromecast için yolun sonu yaklaşıyor gibi görünüyor. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, birinci nesil Chromecast bundan böyle yeni özelliklerle güncellenmeyecek gibi görünüyor.

Chromecast’in destek sayfasında da yeni Chromecast versiyonlarının 1.42.168007 numaralı sürüme ulaştığı, birinci nesil Chromecast’in ise 1.36.159268 numaralı sürümde kaldığı görülüyor.

Orijinal Google Chromecast güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek

Bu durum, orijinal Chromecast’in haleflerine eklenen yeni özellikleri alamayacağı anlamına geliyor. Google bu konuyu şimdilik resmi olarak doğrulamış değil. Ancak şirket tarafından 9to5Google sitesine yapılan açıklamada, Chromecast’in hata düzeltmelerini ve güvenlik güncellemelerini almaya devam edebileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER