Eğlence

Google Chromecast’e özelleştirilebilir duvar kağıtları geldi

chromecast-backdrop-091014

Google’ın Türkiye’de resmi satışı yapılmayan HDMI destekli multimedya aygıtı Chromecast, geçtiğimiz haziran ayındaki I/O 2014 etkinliğinde vadedilen yeniliklerden bir tanesini nihayet kazandı. YouTube videolarını, Chrome sekmelerini ve sayıları giderek daha da artan uygulamaların içeriklerini TV’ye yansıtmaya izin veren aygıt bundan böyle ekran koruyucusu olarak Google+’dan çekilen fotoğrafları gösterecek.

Chromecast’in iOS ve Android uygulamalarına gelen güncellemeyle birlikte “Backdrop” olarak adlandırılan içerik özelliği kullanıma sunuldu. Böylelikle kullanıcılar içerik yayınının yapılmadığı durumlarda karşılarına çıkan ana ekranda daha fazla içerik görüntüleme fırsatı bulacak.

Google+ veya çeşitli müzelerden ve galerilerden seçilen fotoğrafları ana ekranda sürekli değişir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Google Haritalar’dan uydu fotoğrafları seçmek de imkan dahilinde. Bu arada isteyen kullanıcılar bulundukları konumun hava durumu bilgisini de ana ekranda görüntüleyebiliyor.

Chromecast uygulaması hangi özelliğin açılıp kapatılacağını seçme, ana ekranda hangi içeriklerin görüntüleneceğini görme fırsatı sunuyor. Ayrıca ekranda gösterilen fotoğrafla ilgili daha fazla bilgi isterseniz, onu da Chromecast uygulaması içinde bulabilirsiniz.

Eğer yurt dışından satın aldığınız bir Chromecast varsa, değişiklikleri hemen uygulamak için Chromecast uygulama güncellemesini aşağıdaki kaynak bağlantılardan uygun olanını takip ederek indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER