Teknoloji

Google yeni nesil Chromecast için çalışıyor

chromecast google tv google chromecast hd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chromecast, çevrimiçi video içerik servislerini büyük ekranda izlemek isteyenlerin yoğun şekilde tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Chromecast sahipleri görece uygun bir fiyat karşılığında hem Google’ın TV arayüzüne hem de Dolby Vision ve hem de Dolby Atmos desteğine erişebiliyor.

Google’ın TV arayüzüyle yenilenen Chromecast 2020’de kullanıcılarla buluşmuştu. Aradan çok uzun bir zaman geçmemesine rağmen, Google’ın Chromecast’i yenilemeye hazırlandığı söyleniyor.

2022 model Chromecast için hazırlıkların başladığı iddiasını 9to5Google sitesi gündeme getirdi. Geliştirme çalışmalarında cihaz için Boreal kod adının kullanıldığı belirtilirken, bu ismin APK’da da birkaç yerde geçtiği vurgulandı. Android altyapılı cihaz, mevcut versiyon gibi Google TV yazılımına doğrudan bağlanabilecek.

Yeni Chromecast’in teknik özellikleri şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak 9to5Google sitesinin haberinde cihazın Google’ın AV1 video formatı için donanım deşifre desteğine sahip olacağı belirtiliyor. AV1 formatının sıkıştırma performansının H.265’e kıyasla yüzde 30 daha iyi olduğu ifade ediliyor. Bu daha az veri tüketimiyle daha iyi bir çevrimiçi yayın izleme deneyimini mümkün hâle getiriyor. Netflix ve YouTube’daki bazı içerikler şimdiden bu formatı destekliyor.

Haberde yeni Google Chromecast için net bir çıkış tarihinden bahsedilmiyor. Ancak Google’ın mayıs ayında yeni Pixel 6a ile birlikte Chromecast’i duyurması ihtimal dahilinde görülüyor. Pixel Watch akıllı saatin tanıtımı için de mayıs ayı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER